Kategorie

Ocenění Top Delikatesa

                                                                                                             Mléko s tradicí


           Základem chutného a zdravého sýru bez chemických přípravků je bezesporu kvalitní mléko. V případě společnosti  Schönegger Käse Alm se jedná o senomléko, vyprodukované krávami, kozami či ovcemi živících se výhradně čerstvou trávou, šťavnatými květy a v zimě sušeným senem z horských pastvin. Nikdy silážními krmivy*, jak je tomu v 97% celkové produkce mléka v Evropě. Senomléko, ušetřené od přidání chemických látek ke zničení kyselé chuti vlivem silážních krmiv, je pouze krátce zahřáto na nízkou teplotu pro maximální zachování všech blahodárných látek. Takto čisté mléko, získané tradičním alpským způsobem je připraveno k samotné výrobě  sýru.

* Siláž je krmivo pro domácí zvířata (prasata, krávy, kozy, ovce, atd.) vzniklé fermentováním čerstvé nebo zavadlé píce a jiných zemědělských plodin s přídavkem látek, které inhibují bakteriální činnost.


Společnost zpracovává mléko od více než 280 dodavatelů pro výrobu sýrových specialit a lahůdek z oblastí: Allgäu, horního Bavorska, Bregenzer Wald, Großes Walsertal a z Tyrolska. 

Mapa


top